About

Mag ik me even voorstellen; mijn naam is Paul Buys; ik ben een muzikant die muziek louter als een leuke hobby beoefen. Ik doe dat op verschillende manieren.

Zo speel ik al geruime tijd piano en keyboard; oorspronkelijk als begeleider van een popkoor. Daarnaast ben ik lange tijd dirigent geweest van datzelfde koor en om me ook te bekwamen in andere instrumenten heb ik het dirigentenstokje ingeruild voor twee drumstokken (én een drumstel) en ben gaan drummen.

Al heel lang gaat mijn fascinatie ook uit naar geluid en wat je daar zoal mee kunt doen. Met name het opnemen daarvan boeit me enorm. Circa 10 jaar geleden zette ik dan ook mijn eerste stappen in de wereld van de digitale geluidstechniek. Ik schafte  een Roland VS 880 Expanded aan. Op dat moment ( ondanks de grote mate van compressie) een budgetvriendelijke revolutie op het gebied van geluidsregistratie, waardoor dit in vrij korte tijd bereikbaar werd voor een gotere doelgroep. Sindsdien heb ik me verdiept in de snel evoluerende wereld van geluidstechniek.

Gaandeweg ontwikkelde de computer-based opnametechniek zich razendsnel; en tot op de dag van vandaag staan de ontwikkelingen dan ook niet stil. Door me daarin te verdiepen ging er een wereld voor me open. Bijna alles is in het digitale domein mogelijk. Nu ongeveer twee jaar geleden schafte ik dan ook een een set-up aan waarmee ik grote stappen in kwaliteit kon zetten. Onder de header “Studio Equipment” kun je zien waaruit die set-up bestaat.

Ik ben sindsdien gecoacht door een zeer ervaren persoon die me veel technische ondersteuning heeft gegeven. Daarnaast ben ik begonnen met het opnemen van diverse zangers, zangeressen, kleine bandjes en eigen producties.

De studio bevindt zich in het Noordbrabantse Hoeven en is een kleine maar gezellige ruimte waar kleine formaties opgenomen kunnen worden. Kun je alleen zingen of bespeel je een instrument, ik kan altijd voor aanvullende begeleiding zorgen.

Heb je interesse om een opname te maken kun je altijd vrijblijvend contact opnemen.

 

Paul Buys

Advertenties
%d bloggers liken dit: